БУЛЬОН КУРИНЫЙ С КЛЁЦКАМИ
- 500 г куриного мяса,
- 1 морковь,
- 1 луковица,
- 1 яйцо,
- 0,75 стакана муки,
- 1 ч. ложка сливочного масла,
- соль,
- лавровый лист,
- зелень.
Подготовленное куриное мясо залить холодной водой и поставить на огонь. Когда оно закипит, снять пену, положить очищенные морковь и лук, варить на слабом огне до готовности мяса, в конце приготовления добавить соль, лавровый лист. Бульон процедить.
Смешать муку, яйцо, соль, масло и около четверти стакана охлажденного бульона, старательно перемешать. Из полученного теста отделять ложкой небольшие клёцки и опускать их в бульон, варить 5 минут.
Подать вместе с кусочками куриного мяса, посыпав измельченной зеленью укропа или петрушки.
БУЛЁН КУРЫНЫ З КЛЁЦКАМІ
- 500 г курынага мяса,
- 1 морква,
- 1 цыбуліна,
- 1 яйка,
- 0,75 шклянкі мукі,
- 1 ч. лыжка сметанковага масла,
- соль,
- лаўровы ліст,
- зелень.
Падрыхтаванае курынае мяса заліць халоднай вадой. Калі яна закіпіць, зняць пену, пакласці ачышчаныя моркву і цыбуліну, варыць на слабым агні да гатоўнасці мяса, у канцы прыгатавання дадаць соль, лаўровы ліст. Булён працадзіць.
Муку, яйка, соль, масла, каля чвэрці шклянкі ахалоджанага булёну старанна перамяшаць. З атрыманага цеста аддзяляць лыжкай невялікія клёцкі і апускаць іх у булён, варыць 5 хвілін.
Падаць з кавалачкамі курынага мяса, пасыпаўшы змельчанай зеленню кропу або пятрушкі.