СУП МОЛОЧНЫЙ С ТЫКВОЙ
- 1,5 л молока,
- 500 г очищенной тыквы,
- 1 ч. ложка сливочного масла,
- 1,5 ст. ложки манной крупы,
- соль,
- сахар.
Тыкву нарезать мелкими кубиками, потушить с маслом и небольшим количеством воды, протереть через дуршлаг. В полученную массу влить молоко, довести до кипения, всыпать манную крупу, соль, сахар, варить 7-10 минут.
Подать «суп молочный с тыквой» к столу.
СУП МАЛОЧНЫ З ГАРБУЗОМ
- 1,5 л малака,
- 500 г ачышчанага гарбуза,
- 1 ч. лыжка сметанковага масла,
- 1,5 ст. лыжкі манных круп,
- соль,
- цукар.
Гарбуз нарэзаць дробнымі кубікамі, патушыць з невялікай колькасцю вады і маслам, працерці праз друшляк. У атрыманую масу ўліць малако, давесці да кіпення, усыпаць манныя крупы, соль, цукар, варыць 7-10 хвілін.