ТУШАНКА ГОРОДСКАЯ
- 0,5 кг говядины,
- 1 кг картофеля,
- 2-3 луковицы,
- 10 горошин чёрного перца,
- 3-4 лавровых листа,
- соль.
Мясо помыть, нарезать кусочками среднего размера, уложить на дно горшочка или жаровни, сверху положить очищенный и нарезанный дольками картофель, на него – черный перец и мелко покрошенный лук. Всё посолить, влить воду (примерно до половины объема), накрыть и поставить тушиться на небольшой огонь. Через 1-1,5 часа снять с огня, положить лавровый лист и поставить в духовку. Тушить необходимо долго. В процессе тушения, когда понадобится, можно добавить воды.
Блюдо готово, когда приобретёт золотисто-коричневый цвет.
Подать «тушанку городскую» к столу.
ТУШАНКА ГАРАДСКАЯ
- 0,5 кг ялавічыны,
- 1 кг бульбы,
- 2-3 цыбуліны,
- 10 гарошын чорнага перцу,
- 3-4 лаўровыя лісты,
- соль.
Мяса памыць, нарэзаць кавалкамі сярэдняга памеру, укласці на дно гаршка або жароўні, зверху пакласці абабраную і нарэзаную скрылькамі бульбу, на яе - чорны перац і дробна накрышаную цыбулю. Усё пасаліць, уліць вады (прыкладна да паловы аб'ёму), накрыць і паставіць тушыць на невялікі агонь. Праз 1-1,5 гадзіны зняць з агню, пакласці лаўровы ліст і паставіць у духоўку. Тушыць трэба доўга. У працэсе тушэння, калі спатрэбіцца, можна дадаць вады.
Страва гатова, калі набудзе залаціста-карычневы колер.