Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Мясо кисло-сладкое
Главная > Белорусская Кухня > Мясо кисло-сладкое

МЯСО КИСЛО-СЛАДКОЕ

  • 500 г говядины,
  • 2 ст. ложки топленого масла или сала,
  • 2 луковицы,
  • 1 ст. ложка сахара,
  • 1 пряник,
  • 2 ст. ложки томатного пюре,
  • 2 ст. ложки измельченных ржаных сухарей,
  • 1 ст. ложка 2%-ного раствора лимонной кислоты,
  • соль,
  • перец,
  • лавровый лист.

Обмытое и нарезанное кусочками мясо обжарить на масле или сале. Переложить в кастрюлю, добавить обжаренный лук, влить бульон или воду и тушить около часа. Затем положить измельченные ржаные сухари и пряник, томатное пюре, соль, сахар, перец, разведенную лимонную кислоту, лавровый лист и тушить до готовности.

Подать «мясо кисло-сладкое» с вареным или жареным картофелем.

 

МЯСА КІСЛА-САЛОДКАЕ

  • 500 г ялавічыны,
  • 2 ст. лыжкі топленага масла або сала,
  • 2 цыбуліны,
  • 1 ст. лыжка цукру,
  • 1 пернік,
  • 2 ст. лыжкі тамату-пюрэ,
  • 2 ст. лыжкі змельчаных жытніх сухароў,
  • 1 ст. лыжка 2%-нага раствору цытрынавай кіслаты,
  • соль,
  • перац,
  • лаўровы ліст.

Абмытае і нарэзанае кавалкамі мяса абсмажыць на масле або сале. Перакласці ў рондаль, дадаць абсмажаную цыбулю, уліць булёну або вады і тушыць каля гадзіны. Затым пакласці змельчаныя жытнія сухары і пернік, тамат-пюрэ, соль, цукар, перац, разведзеную цытрынавую кіслату, лаўровы ліст і тушыць да гатоўнасці.

Падаць з варанай або смажанай бульбай.