МЯСО КИСЛО-СЛАДКОЕ
- 500 г говядины,
- 2 ст. ложки топленого масла или сала,
- 2 луковицы,
- 1 ст. ложка сахара,
- 1 пряник,
- 2 ст. ложки томатного пюре,
- 2 ст. ложки измельченных ржаных сухарей,
- 1 ст. ложка 2%-ного раствора лимонной кислоты,
- соль,
- перец,
- лавровый лист.
Обмытое и нарезанное кусочками мясо обжарить на масле или сале. Переложить в кастрюлю, добавить обжаренный лук, влить бульон или воду и тушить около часа. Затем положить измельченные ржаные сухари и пряник, томатное пюре, соль, сахар, перец, разведенную лимонную кислоту, лавровый лист и тушить до готовности.
Подать «мясо кисло-сладкое» с вареным или жареным картофелем.
МЯСА КІСЛА-САЛОДКАЕ
- 500 г ялавічыны,
- 2 ст. лыжкі топленага масла або сала,
- 2 цыбуліны,
- 1 ст. лыжка цукру,
- 1 пернік,
- 2 ст. лыжкі тамату-пюрэ,
- 2 ст. лыжкі змельчаных жытніх сухароў,
- 1 ст. лыжка 2%-нага раствору цытрынавай кіслаты,
- соль,
- перац,
- лаўровы ліст.
Абмытае і нарэзанае кавалкамі мяса абсмажыць на масле або сале. Перакласці ў рондаль, дадаць абсмажаную цыбулю, уліць булёну або вады і тушыць каля гадзіны. Затым пакласці змельчаныя жытнія сухары і пернік, тамат-пюрэ, соль, цукар, перац, разведзеную цытрынавую кіслату, лаўровы ліст і тушыць да гатоўнасці.
Падаць з варанай або смажанай бульбай.