ЗРАЗЫ БЕЛОРУССКИЕ
- 500 г говядины (мякоть),
- 150 г сала,
- 40 г сушеных грибов,
- 1 ст. ложка сливочного масла,
- 3 луковицы,
- 2 ст. ложки панировочных сухарей,
- 1 яйцо,
- 100 г жира для жарки,
- соль,
- перец.
Предварительно замоченные сухари отварить, нарезать соломкой, смешать с обжаренным на масле нашинкованным луком.
Мясо нарезать поперек волокон, каждый кусок отбить, посолить, поперчить. На середину положить брусочки соленого сала и грибной фарш, скрутить в виде колбасок (их можно скрепить заостренной деревянной палочкой или нитками).
Колбаски смочить в яйце и обвалять в сухарях. Жарить в большом количестве жира до образования румяной корочки. Затем поставить на 10-15 минут в горячую духовку.
Подать «зразы белорусские» к столу.
ЗРАЗЫ БЕЛАРУСКІЯ
- 500 г ялавічыны (мякаць),
- 150 г сала,
- 40 г сушаных грыбоў,
- 1 ст. лыжка сметанковага масла,
- 3 цыбуліны,
- 2 ст. лыжкі паніровачных сухароў,
- 1 яйка,
- 100 г тлушчу для смажання,
- соль,
- перац.
Загадзя замочаныя грыбы адварыць, нарэзаць саломкай, змяшаць з абсмажанай на масле нашаткаванай цыбуляй.
Мяса нарэзаць упоперак валокнаў, кожны кавалак адбіць, пасаліць, паперчыць. На сярэдзіну пакласці брусочкі салёнага сала і грыбны фарш, скруціць у выглядзе каўбасак (іх можна замацаваць завостранай драўлянай палачкай або ніткамі).
Каўбаскі змачыць у яйку і ўкачаць у сухары. Смажыць у вялікай колькасці тлушчу да ўтварэння румянай скарынкі. Затым паставіць на 10-15 хвілін у гарачую духоўку.