ОЛАДЬИ МЯСНЫЕ
- 500 г говядины (мякоть),
- 2 яйца,
- 3 ст. ложки крахмала,
- 0,5 стакана майонеза,
- растительное масло для жарки,
- 4 зубика чеснока,
- соль,
- перец.
Мясо помыть, как можно мельче порезать, добавить яйца, крахмал, майонез, порубленный чеснок, соль, перец. Всё старательно перемешать и поставить на 12 часов в холодильник.
На разогретую сковороду (с растительным маслом) ложкой класть мясные оладьи небольшого размера и обжаривать с обеих сторон. Сложить мясные оладьи в кастрюлю, влить бульон или воду и тушить 20-25 минут.
Подать «оладьи мясные» на стол.
АЛАДКІ МЯСНЫЯ
- 500 г ялавічыны (мякаць),
- 2 яйкі,
- 3 ст. лыжкі крухмалу,
- 0,5 шклянкі маянэзу,
- алей для смажання,
- 4 зубкі часнаку,
- соль,
- перац.
Мяса памыць, як мага больш дробна парэзаць, дадаць яйкі, крухмал, маянэз, пасечаны часнок, соль, перац. Усё старанна перамяшаць і паставіць на 12 гадзін у лядоўню.
На разагрэтую з алеем патэльню лыжкай класці невялікія аладкі і абсмажваць з абодвух бакоў. Скласці мясныя аладкі ў рондаль, уліць булён або ваду і тушыць 20-25 хвілін.
Падаць «аладкi мясныя» на стол.