КОЛБАСА ИЗ ПЕЧЕНИ
- 600 г печени,
- 100 г сала,
- 2 луковицы,
- 25 см свиной кишки,
- 1 ст. ложка жира,
- соль.
Приготовленную печень и сало нарезать мелкими кубиками, добавить покрошенный лук, соль, перемешать. Этим фаршем наполнить предварительно промытую кишку. Колбасу отварить, а затем обжарить на жире.
Подать «колбасу из печени» с вареным картофелем и солеными огурцами.
КАЎБАСА З ПЕЧАНІ
- 600 г печані,
- 100 г сала,
- 2 цыбуліны,
- 25 см свіной кішкі,
- 1 ст. лыжка тлушчу,
- соль.
Падрыхтаваную печань і сала нарэзаць дробнымі кубікамі, дадаць пакрышаную цыбулю, соль, перамяшаць. Гэтым фаршам напоўніць старанна прамытую кішку. Каўбасу адварыць, а затым абсмажыць на тлушчы.
Падаць «каўбасу з печанi» з варанай бульбай і салёнымі агуркамі.