РЫБНИК
- 300 г рыбного филе,
- 50 г черствого белого хлеба,
- 1 яйцо,
- 1 луковица,
- 0,5 стакана молока,
- 1 ч ложка сливочного масла,
- 1 ст. ложка растительного масла,
- соль,
- перец,
- лавровый лист.
Филе рыбы, замоченный в молоке и отжатый белый хлеб, очищенный лук дважды пропустить через мясорубку. Добавить яйцо, соль, перец, сливочное масло, растительное масло и перемешать да образования пышной массы. Выложить её на прокипяченную ситцевую салфетку, придать форму рыбины, завернуть. Переложить в кастрюлю соответствующей формы, залить подсоленную воду и варить на слабом огне около 20 минут.
Подать рыбник на стол.
РЫБНІК
- 300 г рыбнага філе,
- 50 г чэрствага белага хлеба,
- 1 яйка,
- 1 цыбуліна,
- 0,5 шклянкі малака,
- 1 ч лыжка сметанковага масла,
- 1 ст. лыжка алею,
- соль,
- перац,
- лаўровы ліст.
Філе рыбы, замочаны ў малацэ і адціснуты белы хлеб, ачышчаную цыбулю двойчы прапусціць праз мясарубку. Дадаць яйка, соль, перац, сметанковае масла, алей і вымешваць да ўтварэння пышнай масы. Выкласці яе на пракіпячоную паркалёвую сурвэтку, надаць форму рыбіны, загарнуць. Перакласці ў рондаль адпаведнай формы, заліць падсоленай вадой і варыць на слабым агні каля 20 хвілін.
Падаць рыбнiк на стол.