КАРП С НАЧИНКОЙ ИЗ ГРЕЧНЕВОЙ КАШИ
- 1 карп (800 г),
- 2 ст. ложки гречневой крупы,
- 1 луковица,
- 1 яйцо,
- 1 ч. ложка сливочного масла,
- 50 г сметаны,
- соль,
- перец.
Очищенную, выпотрошенную и вымытую рыбину посолить внутри и сверху. Сварить рассыпчатую гречневую кашу, добавить обжаренный лук, по вкусу соль и перец, взбить яйцо, перемешать. Кашей начинить рыбину (в том числе и голову), выложить её в ёмкость соответствующей формы, влить сметану и немного воды. Тушить в духовке на протяжении 45-50 минут.
Подать «карп с начинкой из гречневой каши» на стол.
КАРП З НАЧЫНКАЙ З ГРЭЦКАЙ КАШЫ
- 1 карп (800 г),
- 2 ст. лыжкі грэцкіх круп,
- 1 цыбуліна,
- 1 яйка,
- 1 ч. лыжка сметанковага масла,
- 50 г смятаны,
- соль,
- перац.
Ачышчаную, выпатрашаную і вымытую рыбіну пасаліць унутры і зверху. Зварыць рассыпістую грэцкую кашу, дадаць абсмажаную цыбулю, па смаку соль і перац, убіць яйка, перамяшаць. Кашай начыніць рыбіну (у тым ліку і галаву), выкласці яе ў пасудзіну адпаведнай формы, уліць смятану і трошкі вады. Тушыць у духоўцы на працягу 45-50 хвілін.
Падаць «карп з начынкай з грэцкай кашы» на стол.