КАША КАРТОФЕЛЬНАЯ С САЛОМ
- 1 кг картофеля,
- 80-100 г солёного сала,
- 2 луковицы,
- соль.
Очищенный картофель сварить в подсоленной воде, немного подсушить и потолочь. Сало нарезать мелкими кубиками, лук нашинковать, поджарить на сале, перемешать с толчёным картофелем.
Подать «Кашу картофельную с салом» на стол.
КАША БУЛЬБЯНАЯ З САЛАМ
- 1 кг бульбы,
- 80-100 г салёнага сала,
- 2 цыбуліны,
- соль.
Абабраную бульбу зварыць у падсоленай вадзе, трошкі падсушыць і патаўчы. Сала нарэзаць дробнымі кубікамі, цыбулю нашаткаваць, падсмажыць на сале, перамяшаць з тоўчанай бульбай.
Падаць кашу бульбяную з салам на стол.