Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Комы по-могилёвски
Главная > Белорусская Кухня > Комы по-могилёвски

КОМЫ ПО-МОГИЛЁВСКИ

  • 1 кг картофеля,
  • 200 г свинины,
  • 100 г сала,
  • 2 луковицы,
  • 1 яйцо,
  • 0,5 стакана молока,
  • соль.

Картофель помыть, сварить, очистить и потолочь (ранее толкли в ступе). Мясо, нарезанное маленькими кусочками, обжарить на сале, нашинкованный лук смешать с картофелем, посолить, влить горячее молоко, перемешать.

Выложить на сковороду, разровнять, смазать яйцом и запечь в духовке.

Подать «комы по-могилёвски» с молоком, кислой капустой или солёными огурцами.

 

КАМЫ ПА-МАГІЛЕЎСКУ

  • 1 кг бульбы,
  • 200 г свініны,
  • 100 г сала,
  • 2 цыбуліны,
  • 1 яйка,
  • 0,5 шклянкі малака,
  • соль.

Бульбу памыць, зварыць, абабраць і патаўчы (раней таўклі ў ступцы). Абсмажыць на сале мяса, нарэзанае маленькімі кавалачкамі, нашаткаваную цыбулю змяшаць з бульбай, пасаліць, уліць гарачае малако, перамяшаць.

Выкласці на патэльню, разраўнаваць, змазаць яйкам і запячы ў духоўцы.

Падаць «камы па-магiлеўску» з малаком, кіслай капустай ці салёнымі агуркамі.