СМАЖЕНИК
- 1 кг картофеля,
- 3-4 луковицы,
- 1 ст. ложка муки,
- 0,5 стакана сметаны,
- 2-3 ст. ложки жира,
- соль.
Картофель сварить, очистить, большие клубни разрезать. Муку поджарить на жире до светло-кремового цвета, добавить сметану, обжаренный измельчённый лук, соль, подержать на небольшом огне 5-7 минут. Полученным соусом залить картофель и запечь в духовке.
Подать смаженик на стол.
СМАЖАНІК
- 1 кг бульбы,
- 3-4 цыбуліны,
- 1 ст. лыжка мукі,
- 0,5 шклянкі смятаны,
- 2-3 ст. лыжкі тлушчу,
- соль.
Бульбу зварыць, абабраць, большыя клубні разрэзаць. Муку падсмажыць на тлушчы да светла-крэмавага колеру, дадаць смятану, абсмажаную змельчаную цыбулю, соль, патрымаць на невялікім агні 5-7 хвілін. Атрыманым соўсам заліць бульбу і запячы ў духоўцы.
Падаць смажанiк на стол.