КАРТОФЕЛЬ ТУШЕНЫЙ С ПЕЧЕНЬЮ И САЛОМ
- 1 кг картофеля,
- 300 г печени,
- 200 г сала,
- 1 ст. ложка томатного пюре,
- 4 ст. ложки топлёного масла,
- 2 моркови,
- соль,
- перец,
- лавровый лист.
Нарезанные дольками картофель и морковь обжарить на масле. Обжарить нарезанные кубиками сало и печень, а также нашинкованный лук. Всё перемешать, переложить в жаровню, добавить томатное пюре, соль, перец, лавровый лист, влить небольшое количество воды и тушить на слабом огне до полной готовности картофеля.
Подать «картофель тушеный с печенью и салом» на стол.
БУЛЬБА ТУШАНАЯ З ПЕЧАННЮ І САЛАМ
- 1 кг бульбы,
- 300 г печані,
- 200 г сала,
- 1 ст. лыжка тамату-пюрэ,
- 4 ст. лыжкі топленага масла,
- 2 морквы,
- соль,
- перац,
- лаўровы ліст.
Нарэзаныя скрылькамі бульбу і моркву абсмажыць на масле. Абсмажыць сала, печань, нарэзаныя кубікамі, і нашаткаваную цыбулю. Усё перамяшаць, перакласці ў жароўню, дадаць тамат-пюрэ, соль, перац, лаўровы ліст, уліць невялікую колькасць вады і тушыць на слабым агні да поўнай гатоўнасці бульбы.
Падаць «бульбу тушаную з печанню i салам» на стол.