БЛИНЫ ИЗ КАРТОФЕЛЯ ТУШЕНЫЯ С САЛОМ
- 1,2 кг картофеля,
- 2 ст. ложки муки,
- 0,25 стакана простокваши,
- 200 г сала,
- 2 луковицы,
- сода на кончике ножа,
- соль,
- сало для смазывания.
Очищенный картофель натереть на тёрке, смешать с мукой, простоквашей, солью и содой и сразу же выпечь блины на разогретой сковороде, смазанной кусочком сала.
На сале, нарезанном кубиками, поджарить нашинкованный лук. Положить блины, чередуя с салом с луком, и поставить на 10-15 минут в духовку.
Подать «блины из картофеля тушеные с салом» на стол.
БЛІНЫ З БУЛЬБЫ ТУШАНЫЯ З САЛАМ
- 1,2 кг бульбы,
- 2 ст. лыжкі мукі,
- 0,25 шклянкі сыраквашы,
- 200 г сала,
- 2 цыбуліны,
- сода на кончыку нажа,
- соль,
- сала для падмазвання.
Абабраную бульбу надраць на тарцы, змяшаць з мукой, сыраквашай, соллю і содай і адразу ж выпячы бліны на разагрэтай патэльні, падмазанай кавалачкам сала.
На сале, нарэзаным кубікамі, падсмажыць нашаткаваную цыбулю. Бліны перакласці салам з цыбуляй і паставіць на 10-15 хвілін у духоўку.
Падаць «блiны з бульбы тушаныя з салам» на стол.