КАПУСТА СТАРОБЕЛОРУССКАЯ
- 500 г кислой капусты,
- 40 г сушеных грибов,
- 2 луковицы,
- 1 морковь,
- 1 ст. ложка муки,
- 2 ст. ложки жира,
- 1 ч. ложка сахара,
- 2 ст. ложки повидла,
- 3-4 ягоды можжевельника,
- соль.
Заранее замоченные грибы сварить, бульон процедить, грибы нашинковать. Кислую капусту потушить с жиром, в конце добавить измельченные и обжаренные морковь и лук.
В грибной бульон положить тушеную с овощами капусту, варить примерно полчаса, добавить подготовленные грибы, повидло, заправить пассерованной мукой, сахаром, солью, положить ягоды можжевельника и довести до готовности.
КАПУСТА СТАРАБЕЛАРУСКАЯ
- 500 г кіслай капусты,
- 40 г сушаных грыбоў,
- 2 цыбуліны,
- 1 морква,
- 1 ст. лыжка мукі,
- 2 ст. лыжкі тлушчу,
- 1 ч. лыжка цукру,
- 2 ст. лыжкі павідла,
- 3-4 ягады ядлоўцу,
- соль.
Загадзя замочаныя грыбы зварыць, булён працадзіць, грыбы нашаткаваць. Кіслую капусту патушыць з тлушчам, у канцы дадаць змельчаныя і абсмажаныя моркву і цыбулю.
У грыбны булён пакласці тушаную з агароднінай капусту, варыць прыкладна паўгадзіны, дадаць падрыхтаваныя грыбы, павідла, заправіць пасераванай мукой, цукрам, соллю, пакласці ягады ядлоўцу і давесці да гатоўнасці.