Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Бульон с колдунами
Главная > Белорусская Кухня > Бульон с колдунами

БУЛЬОН С КОЛДУНАМИ

  • 500 г мяса,
  • 1 луковица,
  • 1 морковь,
  • 1 корень петрушки,
  • соль.

Для колдунов:

  • 1,5 стакана муки,
  • 500 г мяса (мякоть),
  • 1 яйцо,
  • 1 луковица,
  • соль,
  • перец.

Сварить мясной бульон, добавив морковь, корень петрушки и лук. Чтобы он был прозрачным, необходимо варить на слабом огне и в течение приготовления несколько раз подливать четверть стакана холодной воды, в конце варки посолить. Готовый бульон процедить.

Мясо (лучше говядину пополам со свининой) вместе с луком дважды пропустить через мясорубку, влить немного воды, добавить перец, соль, старательно перемешать.

С просеянной муки, яйца, соли и воды замесить крутое тесто, тонко раскатать его. Вырезать выемкой стакана кружки, положить на середину каждого фарш, края защипнуть.

Подготовленные колдуны на несколько секунд опустить в кипяток, затем переложить в бульон и варить на слабом огне 6-8 минут.

 

БУЛЁН З КАЛДУНАМІ

  • 500 г мяса,
  • 1 цыбуліна,
  • 1 морква,
  • 1 корань пятрушкі,
  • соль.

Для калдуноў:

  • 1,5 шклянкі мукі,
  • 500 г мяса (мякаць),
  • 1 яйка,
  • 1 цыбуліна,
  • соль,
  • перац.

Зварыць мясны булён, дадаўшы карэнне і цыбулю. Каб ён быў празрысты, трэба варыць на слабым агні і на працягу гатавання некалькі разоў падліваць па чвэрці шклянкі халоднай вады, у канцы варкі пасаліць. Гатовы булён працадзіць.

Мяса (лепш ялавічыну напалам са свінінай) разам з цыбуляй двойчы прапусціць праз мясарубку, уліць трошкі вады, дадаць перац, соль, старанна перамяшаць.

З прасеянай мукі, яйка, солі і вады замясіць крутое цеста, тонка раскачаць яго. Выразаць выемкай кружкі, пакласці на сярэдзіну кожнага фарш, краі зашчыпаць.

Падрыхтаваныя калдуны на некалькі секунд апусціць у кіпень, затым перакласці ў булён і варыць на слабым агні 6-8 хвілін.