СУП МОЛОЧНЫЙ С КЛЁЦКАМИ
- 2 л молока,
- 1 стакан муки,
- 2 яйца,
- 1 ч. ложка сливочного масла,
- соль,
- сахар.
Вскипятить стакан молока, положить масло, всыпать муку и, размешивая, держать на небольшом огне 4-5 минут. Снять с огня, немного остудить, добавит сырые яйца, перемешать.
Во время кипения в молоко класть ложкой клёцки, варить, пока они не всплывут на поверхность. Заправить суп по вкусу солью и сахаром.
Подать «суп молочный с клёцками» к столу.
СУП МАЛОЧНЫ З КЛЁЦКАМІ
- 2 л малака,
- 1 шклянка мукі,
- 2 яйкі,
- 1 ч. лыжка сметанковага масла,
- соль,
- цукар.
Ускіпяціць шклянку малака, пакласці масла, усыпаць муку і, размешваючы, трымаць на невялікім агні 4-5 хвілін. Зняць з агню, трошкі астудзіць, дадаць сырыя яйкі, перамяшаць.
У малако, якое кіпіць, класці лыжкай клёцкі, варыць, пакуль яны не ўсплывуць на паверхню. Заправіць суп па смаку соллю і цукрам.