Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Говядина тушеная с черносливом
Главная > Белорусская Кухня > Говядина тушеная с черносливом

ГОВЯДИНА ТУШЕНАЯ С ЧЕРНОСЛИВОМ

  • 600 г говядины (мякоть),
  • 100 г корейки,
  • 100 г черносливов,
  • 1 морковь,
  • 1 корень петрушки,
  • 1 луковица,
  • 1 ч. ложка муки,
  • 100 г сметаны,
  • 1 ст. ложка жира,
  • соль,
  • перец.

Мясо помыть, очистить от пленок, нашпиговать брусочками корейки, обжарить со всех боков. Переложить в кастрюлю, добавить мелко нарезанные морковь, петрушку, лук, влить около стакана бульона и тушить час на слабом огне. Затем положить вымытый чернослив (без косточек), соль, перец и тушить еще 25-30 минут.

Готовое мясо и чернослив вынуть, соус процедить через дуршлаг, добавить сметану с мукой, прокипятить, полить нарезанное мясо.

Подать говядину с черносливом к столу.

 

ЯЛАВІЧЫНА ТУШАНАЯ З ЧАРНАСЛІВАМ

  • 600 г ялавічыны (мякаць),
  • 100 г карэйкі,
  • 100 г чарнасліву,
  • 1 морква,
  • 1 корань пятрушкі,
  • 1 цыбуліна,
  • 1 ч. лыжка мукі,
  • 100 г смятаны,
  • 1 ст. лыжка тлушчу,
  • соль,
  • перац.

Мяса памыць, ачысціць ад плевак, нашпігаваць брусочкамі карэйкі, абсмажыць з усіх бакоў. Перакласці ў рондаль, дадаць дробна нарэзаныя моркву, пятрушку, цыбулю, уліць каля шклянкі булёну і тушыць гадзіну на слабым агні. Затым пакласці вымыты чарнасліў (без костачак), соль, перац і тушыць яшчэ 25-30 хвілін.

Гатовае мяса і чарнасліў выняць, соўс працадзіць праз друшляк, дадаць смятану з мукой, пракіпяціць, паліць нарэзанае мяса, падаць з чарнаслівам.