Белорусы Москвы
Белорусы Москвы
Для кого этот сайт?
Для нас, белорусов, находящихся в Москве.
Котлеты молодеченские
Главная > Белорусская Кухня > Котлеты молодеченские

КОТЛЕТЫ МОЛОДЕЧЕНСКИЕ

  • 200 г говяжьих почек,
  • 200 г свинины (мякоть),
  • 150 г мозгов,
  • 1 картофелина,
  • 2 ст. ложки жира,
  • 1- 2 луковицы,
  • 1 ст. ложка уксуса,
  • 2-3 ст. ложки сухарей,
  • соль,
  • перец.

Удалить из почек жир и плёнки, вымыть, залить холодной водой. Когда вода закипит, слить её, снова вымыть почки, еще раз залить свежей водой, сварить. Мозги промыть, очистить от плёнок, опустить в подсоленную кипящую воду с уксусом, варить 4-5 минут.

Свинину вместе с приготовленными почками и мозгами, а также луком пропустить через мясорубку, добавить измельченный на тёрке картофель, соль, перец, перемешать. Из полученной массы сделать котлеты, обвалять их в панировочных сухарях и обжарить с обеих сторон.

Подать «котлеты молодеченские» на стол.

 

КАТЛЕТЫ МАЛАДЭЧАНСКІЯ

  • 200 г ялавічных нырак,
  • 200 г свініны (мякаць),
  • 150 г мазгоў,
  • 1 бульбіна,
  • 2 ст. лыжкі тлушчу,
  • 1- 2 цыбуліны,
  • 1 ст. лыжка воцату,
  • 2-3 ст. лыжкі сухароў,
  • соль,
  • перац.

Выдаліць з нырак тлушч і плеўкі, вымыць, заліць халоднай вадой. Калі вада закіпіць, зліць яе, зноў вымыць ныркі, яшчэ раз заліць свежай вадой, зварыць. Мазгі прамыць, ачысціць ад плеўкі, апусціць у падсоленую ваду з воцатам, якая кіпіць, варыць 4-5 хвілін.

Свініну разам з падрыхтаванымі ныркамі і мазгамі, а таксама цыбуляй прапусціць праз мясарубку, дадаць надраную на тарцы бульбу, соль, перац, перамяшаць. З атрыманай масы сфармаваць катлеты, укачаць іх у паніровачныя сухары і абсмажыць з абодвух бакоў.

Падаць «катлеты маладэчанскiя» на стол.