ПЕЧЕНЬ ТУШЕНАЯ
- 600 г печени,
- 50 г жира,
- 1 ст. ложка муки,
- 3 морковки,
- 3-4 луковицы,
- 0,5 стакана сметаны,
- соль,
- зелень.
Печень старательно промыть, снять плёнку, нарезать плоскими кусочками, обвалять в муке и слегка обжарить. Переложить в кастрюлю, добавить нарезанные дольками картофель и морковь, соль, влить сметану и тушить в нагретой духовке до готовности овощей.
Подать «печень тушеную» на стол, посыпав измельченной зеленью укропа или петрушки.
ПЕЧАНЬ ТУШАНАЯ
- 600 г печані,
- 50 г тлушчу,
- 1 ст. лыжка мукі,
- 3 морквы,
- 3-4 цыбуліны,
- 0,5 шклянкі смятаны,
- соль,
- зелень.
Печань старанна прамыць, зняць плеўку, нарэзаць плоскімі кавалкамі, укачаць у муку і злёгку абсмажыць. Перакласці ў рондаль, дадаць нарэзаныя скрылькамі бульбу і моркву, соль, уліць смятану і тушыць у нагрэтай духоўцы да гатоўнасці агародніны.
Падаць «печань тушаную» на стол, пасыпаўшы змельчанай зеленню кропу або пятрушкі.