КОМЫ
- 1 кг картофеля,
- 80 г сала,
- 3 луковицы,
- 50 г жира,
- соль.
Очищенный картофель сварить в подсоленной воде, пропустить через мясорубку. Сало, нарезанное мелкими кусочками, поджарить до состояния шкварок вместе с покрошенным луком, перемешать с картофелем. Из полученной массы сделать небольшие шарики – комы, обжарить их на жире, затем выложить на сковороду и подсушить в духовке.
Подать комы на стол.
КАМЫ
- 1 кг бульбы,
- 80 г сала,
- 3 цыбуліны,
- 50 г тлушчу,
- соль.
Абабраную бульбу зварыць у падсоленай вадзе, прапусціць праз мясарубку. Падскварыць сала, нарэзанае дробнымі кавалачкамі, разам з пакрышанай цыбуляй, перамяшаць з бульбай. З атрыманай масы сфармаваць невялікія шарыкі - камы, абсмажыць іх на тлушчы, затым выкласці на патэльню і падсушыць у духоўцы.
Падаць камы на стол.